Over Léontine

Ik ben monumentenfotograaf en fotografeer vooral in opdracht voor architecten en bouwbedrijven. Dat doe ik met veel plezier. Huizen (monumenten) heeft voor mij met veiligheid te maken. Een plek waar je je veilig voelt, waar je kunt zijn wie je bent.

Ik ben mij er steeds meer van bewust hoeveel geluk ik heb gehad dat mijn wieg in Nederland stond. De kansen en de mogelijkheden die ik hier als vrouw, heb vind je niet overal in de wereld. In deze serie laat ik verschillende vrouwen zien zoals er veel zijn in Nederland. Vrouwen die op hun eigen wijze een zinvolle bijdrage leveren aan onze maatschappij.

Ik fotografeer de vrouwen op een plek waar waar zij zich veilig en krachtig voelen. Thuis of op hun werk, maar het kan ook het bos of aan het water zijn. Om vrouwen die hier wonen en werken nóg meer op de kaart te zetten maak ik deze serie.

Het boek dat bij deze serie hoort komt uit op 8 maart 2016. Wanneer en waar de expositie zal zijn weet ik nog niet. Zodra dit bekend is, komt het op deze site en in de nieuwsbrief.

Over Léontine
Fotografe Léontine van Geffen-Lamers
Nieuwsbrief NEem contact op

Maart 2018 won ik de 99Powervrouwenaward uit handen van Lucinda Douglas. Een enorme erkenning voor mij voor wat ik doe met mijn boek voor Free a Gril. “Een daad van onbaatzuchtigheid” noemde de jury dit. Ik was ook voor de tweede keer genomineerd bij de verkiezingen Zakenvrouw Stedendriehoek. Bij deze bleef het bij een nominatie. Maar dat was al feest genoeg!

Over Léontine
Fotografe Léontine van Geffen-Lamers wint de 99Powervrouwenaward

Deze video hoort bij de nominatie

Leontine van Geffen 99PowerVrouwen

Leontine heeft heel veel tijd, energie en liefde ingezet om wat te betekenen voor anderen. Meisjes die niets terug kunnen doen, meisjes die afhankelijk zijn van de liefde van een ander. Leontine heeft powervrouwen geinterviewd en ze in beeld gebracht met 1 reden. Om geld in te zamelen voor Free A Girl. 3000 boeken zijn gedrukt en zij heeft impact gemaakt het haar hart voor vrouwen. Een echte PowerVrouw!

Slået op af 99PowerVrouwen TV i Fredag den 8. december 2017