Rosita

PowerVrouw- Rosita | Léontine van Geffen-Lamers

Powervrouw Rosita ken ik via twitter en sociale media. We ontmoetten elkaar ooit bij de nieuwjaarsborrel van de gemeente Brummen waar we allebei wonen. Als nieuwe inwoonster was Rosita aanwezig bij deze bijeenkomst. Ik moest die avond voor de gemeente fotograferen.

In blogs schrijft Rosita over haar leven en dat raakte mij. Ze schrijft over  het leven met CP (Cerebrale Parese) en wat dit inhoudt. Open en eerlijk vertelt ze over wat goed gaat en waar ze tegen aanloopt en hoe ze daar mee om gaat. Moedig.

De blogpagina van Rosita Rampertaap heet: RulesbyRosita

Power-Vrouw- Rosita | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor de keuken om gefotografeerd te worden?

Deze keuken is heel bijzonder voor mij. Mijn vriend heeft hem zelf geplaatst, waarbij rekening gehouden is met mijn beperking. Hij oogt misschien niet heel bijzonder, maar er zitten geen hoge kasten in en er zijn lades, zodat ik overal goed bij kan en niet zoveel hoef te bukken. Dat kan ik namelijk niet zo goed. Ik ben van Surinaams- Hindoestaanse afkomst en eten is belangrijk in onze cultuur. Ik ben opgegroeid met eten. Ik kook graag, daarom is een fijne keuken zo belangrijk.”

Meer weten over Rosita? Koop dan het boek! 

Rosita koos voor het “True Colors” van Cindy Lauper. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

Over haar deelname aan dit project schreef Rosita een blog. Dat kun je hier lezen.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *