Alex

Power-Vrouw- Alex | Léontine van Geffen-Lamers

Hoewel ik niet van alle vrouwen hun exacte leeftijd ken, is Powervrouw Alex zeker weten de jongste van deze serie. Alex ken ik al haar hele leven, dankzij haar moeder en mijn vriendin Agnes.

Alex Steenbreker studeert biologie en is initiatiefnemer en drijvende kracht achter leerpuntADD.

Power-Vrouw- Alex | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je als plek een hunebed, in dit geval deze (D21) bij Bronneger?

Mijn verhalen speelden zich altijd af in een prehistorische setting. De prehistorie sprak tot mijn verbeelding, omdat daarbinnen diverse regio’s en tijdsvakken zijn waarover verschillende dingen bekend zijn. Dat geeft ruimte voor fantasie en in zeker mate ook voor magie. Dat maakte het fijn om over de prehistorie te schrijven, zeker als ik er fantasy-elementen aan toevoegde. De hunebedden zijn in Nederland tastbare en indrukwekkende overblijfselen uit een prehistorisch tijdsvak. Bij Bronneger staan er vijf bij elkaar. Deze met codering D21 vind ik denk ik de mooiste.”

Meer weten over Alex? Koop dan het boek! 

Waarom vind ik Alex een PowerVrouw

Alex staat nog aan het begin van haar carrière. Mooi vind ik het om te zien hoe ze al duidelijk haar plaats bepaalt in de maatschappij. In een tijd waarin er veel (ver)oordelen over en weer over (sociale) media vliegen, kiest zij juist níet voor dat oordeel, maar voor mildheid. Deze visie hebben op jonge leeftijd, dat vind ik kracht hebben. Voor mij is ze een voorbeeld van de jeugd die de toekomst heeft. Met een vrouw als Alex heb ik daar alle vertrouwen in.

Alex koos “Balck Bird” van The Beatles. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *