Ilse

Power-Vrouw- Ilse | Léontine van Geffen-Lamers

Ilse leerde ik net als Gabi kennen via een online platvorm voor moeders. Toen we met onze kinderen naar babyzwemmen gingen ontdekten we dat we bij elkaar in de buurt wonen.

Ilse koos bewust voor het thuisblijf moederschap. Haar intentie was om dit voor korte tijd te doen. Door omstandigheden werd dit langer. Ze heeft er geen spijt van. Nu de kinderen groter zijn denkt ze langzaam aan weer een betaalde baan. Wat weet ze nog niet.

Ilse is (nu nog) huisvrouw.

Power-Vrouw- Ilse | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je deze plek, in een weiland bij een pony?

“Paarden zijn voor mij altijd een rustpunt geweest. Bij paarden zijn is een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken. Als ik bij ze ben, dan ben ik alleen daar. Met iets anders bezig zijn is niet handig en soms zelfs gevaarlijk. Vaak merk ik ook, dat als ik weer thuis ben, er ineens een oplossing voor iets omhoogkomt of allerlei nieuwe ideeën ontstaan. Ik ben graag thuis, maar zou niet in het centrum van een stad willen wonen. Ik ben graag buiten, heb ruimte om mij heen nodig. Weg kunnen kijken, de lucht, bomen, dieren, ik zou niet zonder kunnen.”

Meer weten over Ilse? Koop dan het boek! 

Waarom vind ik Ilse een PowerVrouw.

Nederland is verdeeld als het gaat over moederschap en werken. De ene helft vindt dat je nog enkel voor je kinderen moet zorgen zodra je moeder wordt. De andere helft vindt dat je vooral moet blijven werken. Ilse koos ervoor om voor de kinderen te zorgen. Niet omdat dit moest, maar omdat zij dit zelf wilde. Het was een bewuste keuze om tijdelijk te stoppen met werken. Ik vind dat moedig. Haar insteek was om dit voor korte duur te doen. Door externe omstandigheden is dat een stuk langer geworden. Scheiding en een autistisch kind, het is geen gemakkelijke combinatie. Je moet doorzetten en er voor je kinderen zijn, want die hebben je nodig. Ilse gebruikt haar kennis en vaardigheden binnen de school van haar kinderen. Ze wordt dan weliswaar niet betaald, maar stilzitten doet ze zeker niet. Haar kennende vindt ze straks ook weer haar weg naar betaald werk. Bij de pakken neerzitten is niet haar stijl.

Ilse koos voor het lied “F*cking Perfect” van Pink. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

Voor wie het lied van Pink niet kent, hieronder kun je het beluisteren

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *