Hennie

Power-Vrouw- Hennie | Léontine van Geffen-Lamers

Met Hennie Völker – Dieben kwam ik in contact via een opdrachtgever. Hennie was voorzitter van van het bestuur van de St.Erfgoed Oud Poelgeest in Oegstgeest. Ik had de opdracht gekregen foto’s te maken van het kasteel. Omdat er in deze serie vooral vrouwen tussen de 40 en de 50 geportretteerd zijn, kreeg ik een tip om ook een vrouw te fotograferen die ouder is dan de andere vrouwen in deze serie. Lange tijd heb ik zitten twijfelen wie ik daarvoor zou vragen. Tot dat ik een mail van Hennie voorbij zag komen. Toen wist ik het, zij hoort in deze serie!

Hennie Völker-Dieben was hoogleraar oogheelkunde en afdelingshoofd in het VUmc Amsterdam.

Power-Vrouw- Hennie | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze plek, het strand van Katwijk?

“Ik ben, misschien ook wel door mijn vak, geïntrigeerd door verschillende soorten licht. Aan zee schijnt er een ander licht dan door de bomen of in de bergen. Daarnaast vind ik het heerlijk om wijd te kunnen kijken.”

Meer weten over Hennie? Koop dan het boek! 

Hennie koos voor het Libretto uit “La Traviata” Giuseppe Verdi. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

 

2 reacties “Hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *