Agnes

Power-Vrouw- Agnes | Léontine van Geffen-Lamers

Agnes is een vrouw die ik ook al bijna mijn hele leven ken. Nog niet zo lang als Irmgard of Marjan, maar toch tikken we gauw de 30 jaar aan denk ik. Agnes ken ik uit het theater, “Het Vestzak” in Enschede. Agnes was in die tijd regisseuse en ik deed daar theatertechniek. Daarnaast waren we allebei bezoeker van het theater en deelden dezelfde stamkroeg. Als je dan ook nog eens letterlijk bij elkaar om de hoek woont en een klik hebt, dan is een vriendschap gauw gemaakt.

Tegenwoordig doen we allebei hele andere dingen en wonen we niet meer bij elkaar om de hoek. Toch is de vriendschap gebleven. Soms meer, soms minder. Dat geeft niet. Zodra wij elkaar zien gaan we verder waar we gebleven waren. Fijn is dat!

Agnes Dinkelman is Social Engineer www.stillare.com

Ik fotografeerde Agnes op Kootwijkerzand.

 

Power-Vrouw- Agnes | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

“Ik ben een jaar geleden begonnen met een mammoet-programma. Dat plan gaat over het vergroenen van woestijngebieden, om daarmee economieën een impuls te geven. Doel daarvan is, dat jonge mensen eerder kiezen voor de opbouw van hun land, dan dat ze in zee gaan met terroristische organisaties. Bovendien pak je door te vergroenen het klimaat diepgaand aan en verminder je voedsel- en waterproblematiek. Toen dacht ik, dan zou het heel mooi zijn als ik gefotografeerd word in een woestijn. Het Kootwijkerzand heeft wel wat weg van een woestijn.”

Meer weten over Agnes? Koop dan het boek! 

Agnes koos voor een fragment uit Mistero Buffo. Ga naar 26:00, daar begint het lied wat je uitkoos. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

 

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

 

2 reacties “Agnes

  1. Henni# zegt:

    Intense muziek..doet me aan ‘de Ronde’ denken..De mooiste..regen-modder-lekke banden..glibberen &kasseien. .’De muur’-‘het bos’-ich bin n flandrien.
    Aagnes &ik gaan alopen 45jr mee. .dapper -mooi-vechter..mijn zusje agge. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *