fbpx

Jolanda

Power-Vrouw- Jolanda | Léontine van Geffen-Lamers

Power Vrouw Jolanda is voor mij een bijzondere. Ik ken Jolanda namelijk niet uit een netwerk van moeders, sociale media of familie.  Zij had een aantal jaren geleden een fotograaf nodig om haar personeelsleden te fotograferen. Via een gezamenlijk zakelijk contact leerden wij elkaar kennen. Voor Stichting Mikado, waar Jolande directeur is, fotografeerde ik de personeelsleden en uiteindelijk ook haarzelf. Vanaf het eerste gesprek hadden we een klik. Er zijn weinig opdrachtgevers waar ik zo open mee gesproken heb als met haar.

Jolanda vindt het eigenlijk helemaal niet leuk om gefotografeerd te worden (understatement 😉 ). Ze wist dat ze beroepsmatig goede foto’s nodig had, maar heel blij werd ze niet van de gedachte om voor de camera te staan. Toen we samen een enorm leuke en gezellige fotoshoot hadden en zij blij was met het resultaat, wist ik dat ik haar kon vragen voor deze serie.

Jolanda Knorren is directeur van stichting Mikado.

De foto van Jolanda maakte ik aan het water.

Power-Vrouw- Jolanda | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor een plek aan het water?

“Water is voor mij altijd één van de belangrijkste dingen geweest. Water beweegt constant, is nooit rustig. Ik kan ernaar kijken en het maakt alles relatief. Ik ga vaak naar het water. Als er iets is, als ik ergens over na moet denken, als ik ergens niet uit kom. Het maakt niet uit waar het is, als het maar water is en beweegt. Of het nu de zee is, een rivier of een meer, als er maar niet te veel mensen zijn. Vakanties zijn ook altijd aan zee. Waar ik ook heen ga, ik wil aan zee zijn. Het indrukwekkendste is de oneindigheid samen met de golven. Geen rustige zee. Als de golven ruig zijn is het onder water kalm. De kracht van het water.

Het allermooiste is het om op het strand te lopen als het gevroren heeft. Als je dan loopt over de bevroren plasjes geeft dat een bijzonder geluid. Samen met een fikse wind maakt dat mijn hoofd helemaal leeg.”

Meer weten over Jolanda? Koop dan het boek! 

Jolanda koos voor het lied “Greatest love of all” van Whitney Houston. Waarom ze voor dit lied koos, lees je in het boek Powervrouwen in beeld

 

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.
Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *