Gaby

Power-Vrouw- Gaby | Léontine van Geffen-Lamers

Na mijzelf is Gaby van Hall de eerste Power Vrouw die ik fotografeerde. Ik vond het best spannend. Natuurlijk omdat ik dit voor het eerst doe en dan ook nog gelijk een collega voor de camera, die zelf niet graag voor de camera staat. Toch voelde het goed en wilde ik juist haar als eerste hebben. Een uitdaging  voor ons beiden!

Gaby is net als ik fotograaf. Zij fotografeert diverse onderwerpen, onder andere landschappen, (baby) portretten en bruiloften.

Power-Vrouw- Gaby | Léontine van Geffen-Lamers

Welke locatie koos je?

De keuze van een locatie vond ik moeilijk. Omdat Léontine monumentenfotograaf is, zocht ik naar een monument. Ik kwam uit bij de Sint Martinuskerk van Herwen. In deze kerk ben ik getrouwd en zijn mijn kinderen gedoopt.

Het is een prachtig gebouw, met alle glas in lood intact. Ik weet zeker dat als de zon schijnt, Léontine er prachtige foto’s kan maken.

Welk lied heb je gekozen en waarom?

Ik koos voor het lied ‘O’ van Coldplay. Dit lied geeft mij het gevoel van vrijheid, maar ook van verbonden zijn. Die verbinding is ook iets waar ik zelf altijd naar op zoek ben. Het gaat over een grote groep vogels, ik kijk er graag naar. Ieder vliegt apart, maar ook samen. Het principe van Anima Mundi, wereldziel, dat spreek mij enorm aan.

Wat is kracht voor jou? 

Kracht is voor mij vooral flexibel zijn. Altijd weer opstaan en verder gaan. Lastige dingen meemaken en toch weer een weg vinden om uit het dal te kruipen. Weten dat de zon elke dag weer opkomt. Dat vind ik kracht.

Wat ik bewoner aan Gaby:

Ik leerde Gaby kennen via Twitter. We gingen we elkaar volgen en stelden elkaar af en toe een (theoretische) fotografievraag.

In de loop van de tijd werd het contact intensiever en bleek dat we met veel dingen op één lijn zitten. Niet alleen qua fotografie, maar ook hoe we in het leven staan. Het mooie aan Gaby vind ik haar warmte en hartelijkheid. Er zijn weinig collega’s waar ik zo veel mee deel, zowel vakinhoudelijk als zakelijk. Bij haar heb nooit het gevoel dat we concurrenten zijn. We zijn collega’s en hebben steun aan elkaar in goede en slechte tijden. Het is enorm fijn om z’n klankbord te hebben, zonder reserves.

Wat zij vertelt over kracht past bij haar. Ze kent tegenslagen van het leven. Toch gaat ze er voor en krabbelt ze iedere keer weer uit het dal. Moedig, krachtig en ook zacht. Mooi om te zien.

Gaby haar verhaal is niet te lezen in het boek Powervrouwen in beeld daarom is haar verhaal volledig te lezen op deze site. De vragen die ik Gaby stelde, stelde ik alle vrouwen. Elk verhaal is weer anders.

Voor wie het lied van Coldplay niet kent. Hieronder is het te zien en te beluisteren.

Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *