Yvonne

Power-Vrouw- Yvonne | Léontine van Geffen-Lamers

Yvonne leerde ik kennen tijdens een avond van de Rotary waar ik lid van ben. Yvonne gaf een bevlogen presentatie over haar vak en ik dacht: haar moet ik hebben voor deze serie. Yvonne vertelde wel over haar vak als advocaat, maar vooral wat ze daarin belangrijk vindt. Niet zo zeer ‘scoren’, maar vooral er samen uit komen, de menselijke maat. Dit sprak mij erg aan.

Yvonne Rosina is advocaat, dit is haar website

Power-Vrouw- Yvonne | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor de Posbank?

“Ik ging hier vroeger met mijn ouders naar toe. Ik kan zonder wegwijzer de weg niet meer vinden, weet niet precies meer hoe en waar we liepen, maar ik weet wel hoe ik mij voelde als we hier waren. Mijn kleine handje in papa’s hand – mijn vader is inmiddels overleden – en dan beukennootjes zoeken. De rust die het gaf, de energie van de bomen. Het staat voor mij voor een hele fijne periode in mijn leven. Het voelt heel bijzonder om hier weer terug te zijn.”

Wat doet het met je?

“Toen ik kwam aanrijden, kwam het gevoel van toen weer terug. Een gevoel van geborgenheid. Het is natuurlijk, omdat mijn vader overleden is, wat meer emotioneel beladen. Maar ik dacht ook: blij dat ik hier weer ben! Ik ben enig kind en ik was heel close met mijn ouders. De momenten dat we samen waren en we leuke dingen deden, daar heb ik hele fijne herinneringen aan. De rust ook, van samen in het bos lopen en naar bomen en de bloemen kijken. We waren alledrie graag in de natuur en ik denk dat dat ons nog meer verbond.”

Je koos voor het lied ‘This is my life’ van Shirley Bassey, waarom?

“Het lied schoot ineens door mijn hoofd toen ik op Aruba was, het eiland waar mijn ouders vandaan komen. Ik zocht het op en toen ik het beluisterde werd ik er emotioneel van. Dat verbaasde me. Ik kende het lied al jaren, al had ik het lang niet gehoord. Ik vroeg mij af, waarom raakt het mij nu? Als je de tekst goed beluistert, dan gaat het over je eigen weg vinden. Enerzijds de tegenslagen die je hebt een plek geven en juist blij zijn met wat je wel hebt, maar aan de andere kant ook kiezen voor jezelf: ja, dit is mijn leven! Ik doe het zoals ik wil. Mensen denken vaak in hokjes en labels: je bent advocaat, dus ben je zakelijk, hard. Maar je kent mij helemaal niet! Ik zit het liefste op de bank, te knutselen. Ik hou van lachen, de natuur, van zachtheid… Dát is mijn leven en naarmate ik ouder word kan ik dit ook makkelijker uitdragen. Ik denk dat ik met het ouder worden meer en meer verander. Niet in iets of iemand anders, maar steeds meer in mezelf.”

Wat betekent kracht voor jou?

“Kracht is voor mij jezelf zijn, durven kiezen voor jezelf. Ik denk dat dit voor de mens één van de grootste uitdagingen is. Veel mensen zijn bezig met de buitenkant, spelen een rol. Dat is een patroon, gestuurd door verwachtingen van anderen. Dan toch durven kiezen voor jezelf, jezelf laten zien zoals je bent, is uiteindelijk het allermoeilijkste. Mensen zijn toch vaak bang dat ze dan niet geaccepteerd worden. Heel begrijpelijk, maar wel jammer, want het mooiste wat je kunt zijn is jezelf!

Mijn werk vind ik het minst interessant aan mijzelf. Ik ben het meest trots op wie ik persoonlijk ben geworden. Die poppenhuizen lijken niet zo belangrijk, maar die staan voor wie ik écht ben. Het klinkt wat kneuterig, maar het inspireert me en maakt me blij. Net als de natuur overigens. Het geeft balans in mijn leven, naast de drukte van mijn werk. Ik ben dan helemaal MIJ. Doen wat goed bij je past, wat anderen ook zeggen of vinden. Dat is ultieme kracht.”

Waarom Yvonne een PowerVrouw is

Waarom Yvonne een PowerVrouw is? Ze zegt het eigenlijk zelf al. Door haar vak als advocaat denken veel mensen dat ze een harde, zakelijke vrouw is. Je hoeft haar niet eens heel goed te kennen, om te ontdekken dat ze dat niet is. In haar vak kiest ze zoveel als mogelijk voor de verbinding, ook in geval van een conflict. Of ze probeert in ieder geval het conflict zoveel mogelijk voor te zijn. Dat vind ik mooi. Ze wil mensen oprecht helpen. Niet de ander een hak zetten, maar samen tot een oplossing komen. Omdat dat uiteindelijk het meeste oplevert.

Voor wie “This is my life” van Shirley Bessy niet kent.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *