Ellen

Power-Vrouw- Ellen | Léontine van Geffen-Lamers

Toen ik aan deze serie begon wilde ik geen vrouwen fotograferen die ik niet kende. Die lat lag toen voor mij te hoog. In een blog die ik voor T.A.P. (Talks sbout Photography) schreef ik, vertelde ik daar nog over.

Toen ik in november, bijna een jaar later, de tegenprestaties voor de crowdfundingsactie moest bedenken vond ik het een goed idee om een plek vrij te houden voor een vrouw die zou willen betalen om in het boek te komen. Het risico zou zijn dat ik haar niet zou kennen. Inmiddels had ik zelfvertrouwen gekregen en durfde ik het aan, sterker nog, het leek mij een leuke uitdaging!

En dat was het! In plaats van dat ik Ellen vond (zoals de andere vrouwen) vond Ellen mij. Ze wilde graag mee doen. Ellen interviewen en fotograferen was niet alleen leuk en gezellig, ook erg inspirerend. Super leuk vond ik het natuurlijk dat Ellen zich liet fotograferen in een monumentaal pand, in een prachtige gang. Ze wist niet van mijn dagelijkse werk als monumentenfotograaf. Dat maakt het alleen maar nóg bijzonderder dan het al was.

Ellen is ondernemer en eigenaar van het bedrijf Artra

Power-Vrouw- Ellen | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor de deze plek, in jouw kantoor?

“Het liefst zou ik voor een witte muur gefotografeerd worden, omdat mij het niet uitmaakt waar ik ben. Binnen, buiten, hier of ergens anders. Ik red mij wel. Met panden heb ik niks, maar ik vind het wél heel fijn om in een prettige omgeving te zitten. Dat vind ik wel belangrijk. In dit pand voel ik me erg thuis, dat is fijn.”

Wat doet deze plek met je?

“Deze plek is mooi, maar doet mij eigenlijk niets, net zoals muziek mij niets doet. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet van mooie dingen of muziek kan genieten! Dat doe ik zeker wel. Ik geniet enorm van luxe, maar als het er niet is, dan vind ik het ook goed.  Wat wel belangrijk is, is de uitgang. Waar ik ook ben, ik wil altijd weg kunnen. Ik ben namelijk erg claustrofobisch en word zenuwachtig wanneer er geen raam is dat open kan. Mooie dingen, mooie panden, ik hou ervan, maar als ik morgen in een flat zit ben ik ook gelukkig. Voor mij is het belangrijkste dat ik mijzelf kan zijn, waar dan ook. Dat ik geen rekenschap hoef af te leggen. Dat heeft niets met luxe of een groot pand te maken.”

Je koos voor ‘Run the World’ van Beyonce, waarom?

“Ik vind Beyonce een fantastische artiest! Het is gigantisch knap hoe zij zichzelf iedere keer weer weet te transformeren. Ze bedenkt continu iets nieuws en is daarnaast sociaal-maatschappelijk zeer geëngageerd, zonder dat het belerend wordt. Beyonce is in staat om belangrijke kwesties over vrouwen, over rassenongelijkheid of over relaties aan de kaak te stellen. Daarnaast maakt ze visueel hele mooie clips en shows. Ik vind haar echt een voorbeeld.  Ze maakt haar muziek dansbaar en toegankelijk voor het grote publiek. Dat is een hele grote kunst. Ze is een werkende vrouw, ze is professioneel, ze zegt wat ze doet en ze doet wat ze zegt. Ik denk dat als je doet waar je écht in gelooft en waar je goed in bent, dat je daar ook succesvol in wordt. Op wat voor manier dan ook. Dat kan zijn in geld, aanzien, geluk of wat dan ook.”

Wat doet het lied met je?

“Ik word er vrolijk van. Ik vind haar superleuk en ze heeft er zo’n grappig krijgsdansje bij. Muziek is voor mij vooral om te dansen. Verder luister ik nooit naar muziek.”

Wat is kracht voor jou?

“Kracht is voor mij creativiteit en ‘out of the box’ kunnen denken. Als snelle, creatieve denker ben ik staat om snel verbanden te leggen en nieuwe ideeën of oplossingen te bedenken. Je maakt mij niet blijer dan mee te mogen denken over complexe vraagstukken. Verder geloof ik in kracht en in wendbaar zijn. De grootste gift voor mensen ben je zelf en is het vertrouwen in jezelf.”

Waarom is Ellen een PowerVrouw

Ellen is heel duidelijk in wat ze wil en wat ze kan. Ze heeft een visie en een missie, die ze leeft en die ze uitdraagt. Ze heeft een enorme drive en dat is mooi om te zien. Het werkt heel aanstekelijk. Dat gebruikt ze ook in haar werk. Ellen wil het beste uit zichzelf halen en wil anderen helpen ook het beste uit zichzelf te halen. Niet kijken naar beperkingen, maar juist naar kansen. Ellen laat zien dat als je écht iets wilt, je het kunt bereiken. Dat je er vooral voor moet gaan en doen waar je hart ligt.

Voor wie het lied van Beyonce niet kent, hieronder kun je het beluisteren.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *