Ingrid

Power-Vrouw- Ingrid | Léontine van Geffen-Lamers

Ingrid kende ik niet voordat ik haar ging fotograferen. Toen dit project helder werd wat het moest gaan worden, had ik contact met Free a Girl. Ik wilde graag iemand in het boek die een met band heeft met deze organisatie. Zij droegen Ingrid voor, zij is een gedreven vrijwilliger, al sinds 2010. Gedreven is Ingrid zeker, zoals als zakenvrouw als vrijwilliger voor Free a Girl!

Power-Vrouw- Ingrid | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze plek aan het water?

“Ik heb gewoond aan de Westeinderplas, het grootste binnenmeer van Nederland. De watertoren heeft iets symbolisch. Mooi verlicht in de avond en prachtig gelegen aan het surfstrand van Aalsmeer, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is met de kinderen. Het is de trots van Aalsmeer.“

Wat doet het met je, deze plas?

“Het geeft rust, zeker toen we hier nog woonden. Ik heb een hectisch leven als ondernemer, met een druk sociaal leven en kinderen met allerlei clubjes. Dan is de plas een mooie plek om naar toe te gaan. De rust, de zonsondergang, daar kan ik ontzettend van genieten.”

Waarom koos je voor Silence van Delerium?

“Als ik dit nummer opzet, raak ik in een soort trance en het is heerlijk om mee te zingen. Daarnaast is het ook een gevoelig nummer, het raakt mij. Ik associeer het ook met mijn vrijwilligerswerk voor Free a Girl. Meisjes die in hokjes zitten, gevangen als dieren, zonder speelgenootjes. Het is stil in zo’n donker hokje, wachtend op een volgende klant. Dat vind ik vrij heftig en associeer ik ook met de stilte.”

Wat doet het nummer met je?

“Tweeledig: ik word er blij van, omdat er een hele fijne beat inzit en je in een soort trance terecht komt en lekker uit je dak kunt gaan. Maar ‘Silence’ heeft ook keerzijde en daar ben ik me erg van bewust.  De associatie met de vreselijke leefomstandigheden van deze meisjes, opgesloten in hokjes van één bij twee meter, met alleen een vieze matras erin. Mijn levensmotto is: ‘Be the difference you want to see in this world’. Deze quote is van Gandhi. Het is wie ik ben, in alles wat ik doe en wil doen. Geven loont!”

 Wat betekent kracht voor jou?

“Kracht betekent energie, geloof in jezelf en in wat je doet. Passie wakkert dit vuurtje nog eens aan. Ik ga heel erg op mijn gevoel af en ben heel gedreven en enthousiast. Dat is soms ook mijn valkuil. Kracht is ook doordouwen, schouders eronder zetten, niet lullen maar poetsen. Niet links om, dan rechts om! Niet zeuren, maar gewoon doen! Dat valt wat mij betreft ook allemaal onder kracht. Ik ben mij daar niet erg bewust van, dat zit gewoon in mijn dna. Ik merk wel aan de reacties, dat ik andere mensen inspireer. Het maakt me dankbaar dat ik daar onbewust een bijdrage aan kan leveren. ‘Dichtbij jezelf blijven’ en ‘Eerlijkheid duurt het langst’, dat zijn wat mij betreft de basisingrediënten voor Power!

Het verbinden van mensen loopt als een rode draad door mijn leven. Geven vind ik heel belangrijk. Als iedereen dat zou doen, dan ziet de wereld er veel mooier uit. Dat vind ik ook een krachtig ge’geven’.”

Waarom vind ik Ingrid een PowerVrouw?

Ingrid noemt zichzelf een bezige bij en dat is ze ook. Ze is niet druk omdat ze druk wil zijn, maar druk omdat ze kansen ziet, die pakt én een enorme maatschappelijke betrokkenheid heeft. Ingrid wil niet alleen dat zij het goed heeft, maar gunt dat een ander ook. Daar doet ze haar best voor. Haar staat van dienst bij Free a Girl is bewonderenswaardig. Ik ben er trots op, dat ik samen met haar als ambassadeur op de website van Free a Girl sta. Van Ingrid kan ik nog veel leren!

Voor wie ‘Silence’ van Delerium niet kent. Hieronder kun je het zien.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

 

 

2 reacties “Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *