Diana

Power-Vrouw- Diana | Léontine van Geffen-Lamers

Diana leerde ik kennen via een 2 daagse Masterclass van Michael Pilarzyck. We waren daar alle twee alleen en kwamen aan de praat. Dat voelde gelijk vertrouwt. Eenmaal in de zaal ben ik naast Diana gaan zitten.Tijdens de avondsessie werd ik emotioneel van wat er gebeurde, maar dat was net erg. Naast Diana voelde ik mij vrij om mijn tranen te laten lopen. Helaas wonen we ver uit elkaar waardoor we elkaar weinig spreken, maar toen we elkaar ontmoetten om deze foto’s te maken, raakten we niet uitgepraat.

Diana de Nijs is administratief medewerker en eigenaar van webshop Didel.

Power-Vrouw- Diana | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze plek, bij jouw thuis?

“Ik denk dat dit de enige plek op de wereld is waar ik écht Diana kan zijn. Als ik hier binnenkom voel ik mij trots. Dit is zó mijn huis! Vanaf dat het te koop stond wist ik dat het mijn huis zou worden. Zelfs toen er nog geen meubelstuk instond, voelde het als een warme en goede plek.  Het huis is niet zo heel groot en dat vind ik fijn, ik hou niet van groot. Het is helemaal goed. Als ik hier in mijn eentje op de bank zit, merk ik dat ik echt kan genieten van mijn huis, zonder dat daar een tv voor aan hoeft te staan. Dit is de plek waar ik de rust heb om mijn creativiteit zijn vrije gang te laten gaan.”

Wel gevoel geeft dit huis je?

“Geborgenheid. Ik zoek het niet meer bij een ander, ik heb het in mijn eigen huis gevonden. Dat voel ik heel sterk.”

Je koos voor ‘Man in the Mirror’ van Michael Jackson. Waarom dit lied?

“Alles begint bij jezelf. Het lied zegt: kijk in de spiegel en begin bij jezelf. Het is precies wat ik in 2016 leerde en gedaan heb. Je kunt niks bij een ander neerleggen. De weg die je gaat in het leven, heeft helemaal met jezelf te maken. ‘Man in the mirror’ is een lied waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen.”

Wat raakt je in het lied?

“Het brengt mij terug bij mijzelf. Omdat ik zó in dit lied geloof. Als je iets aan de wereld wilt doen en een bijdrage wilt leveren, dan moet je de mooiste versie van jezelf worden. Dat begint bij jezelf. Als ik het lied hoor en meezing, dan heb ik zoiets van: het zit in je hart. Het is écht de tekst die zo belangrijk is. Hij begint met ‘I’m gonna make a change, for once in my life’ en dat is dit jaar zeker bij mij gebeurd. Daarom vind ik dit nummer zo goed passen.”

Wat is kracht voor jou?

“Voor mij is kracht dat je leeft vanuit jezelf en jezelf durft te zijn. Ongeacht wat anderen vinden. Dat is kracht. Dat is soms best moeilijk, maar het is belangrijk om jezelf te zijn en te houden van jezelf. Niemand is perfect en dat is ook goed. Je mag ook best om jezelf lachen.”

Waarom vind ik Diana een PowerVrouw?

Als je droom wordt verstoord door een ziekte, lijkt mij dat niet gemakkelijk. Zeker niet als je nog zo jong bent. Je hebt een doel en dat moet je opgeven, omdat je er fysiek niet meer toe in staat bent. Mooi vind ik dat ze van de nood, een stoma, een deugd weet te maken. Zij weet als geen ander hoe het is om daarmee te leven. En Diana weet ook dat je, net als ieder ander, nog steeds graag een mooie bikini of lingerie aan wilt, die naast comfortabel ook mooi is. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten, maar zoekt naar een andere weg. Dat vind ik kracht hebben.

Voor wie het lied “Man in the mirror”niet kent. Hieronder kun je het beluisteren.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

2 reacties “Diana

  1. Conny zegt:

    Heel mooi..
    Diana is zeker een powervrouw.
    Ze neemt wat op haar weg komt, bekijkt het kritisch en gebruikt het als het haar “past”.
    Groeit en bloeit door haar leergierigheid en haar zuivere hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *