Anneke

Power-Vrouw- Anneke | Léontine van Geffen-Lamers

Het klinkt bijna saai, maar ook Anneke Bosch ken ik via twitter. Veel mensen kennen haar, of eigenlijk haar producten, van Cherry on the Pie. Anneke startte onlangs met een nieuw product: jurken. En dan met name jurken voor vrouwen die een andere maat dan de doorsnee maat hebben. Een webwinkel heeft ze nog niet, ze is te druk om die op poten te zetten. Een studio heeft ze wel én een facebookpagina.

Anneke Bosch eigenaar van ikwileenjurk.nl

Ik fotografeerde Anneke in haar studio.

Power-Vrouw- Anneke | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze plek?

“Ik heb altijd iets met kleuren en structuren gehad, daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Als ik een lap zie, zie ik een jurk en geen lap. Ik vind het geweldig om voor iemand een mooie jurk te bedenken en te maken. Op deze plek komt dat allemaal tot uitdrukking.”

Wat doet deze plek met je?

“De kleuren die ik zie, de stoffen die er liggen, daar word ik blij van. Ik voel mij hier thuis. Ik kan mij nog er steeds over verwonderen dat ik al deze jurken gemaakt heb, maar ik heb ze toch echt allemaal zelf onder de machine gehad. Ook als ik geen klanten heb, ben ik hier graag. Even rommelen, jurken weer anders hangen. Dit is gewoon een prettige, lichte plek.
Dit was geen droom van mij, ik had het nooit eerder bedacht. Ik dacht echt dat ik de enige was met een ‘figuurprobleem’ én dat iedereen wel zelf kleding kon maken. Dat bleek niet het geval. Toen ik de uitspraak las: ‘je moet de wereld je talent niet onthouden’, realiseerde ik me dat ik vrouwen kan helpen. Het gaat niet om wereldproblemen, maar wel om het feit dat ze geen passende jurk kunnen vinden omdat ze niet aan standaardmaten voldoen. Toen ik dat zag, wist ik dat ik dit moest gaan doen. Deze studioruimte had ik al. Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Want als je een jurk aanhebt, lippenstift op en hakken aan, dan geef je daarmee een ander het signaal: ‘ik vind mijzelf de moeite waard’. Heerlijk toch?”

Waarom koos je het nummer ‘Voor haar’ van Frans Halsema?

“Als je alle overbodigheden in het leven weglaat, alles wat niet belangrijk is, dan blijft de liefde over. Dat is het begin van alles. Dit lied is zo to the point, er staat niets teveel in. Het zegt alles. Volgens mij kun je niet zonder liefde. Je werk met liefde doen, met liefde met je kinderen omgaan, met je partner, met je klanten… Ik vind de liefde tussen man en vrouw in dit lied heel mooi beschreven. Maar het gaat niet alleen om twee partners. De wereld is groter dan dat. Ik vind het wel heel bijzonder dat ik al zo lang die liefde nog altijd sterk voel tussen mij en mijn man. Ik ben stapel op hem. Inmiddels zijn we veertig jaar samen, maar ik ben elke dag weer blij als ik zijn auto hoor en hij weer thuis is. Als je het zo goed hebt samen, geloof ik sterk dat je daardoor nog meer kunt geven aan anderen waar het minder mee gaat. Liefde is er nooit te veel. Hoe klein ook, zoals iets aardigs zeggen, het is zó belangrijk. Ik word emotioneel van dit lied. De woorden raken mij heel diep. Ik kan meevoelen met alles wat er gezegd wordt. Niet bezitterig, maar intens gelukkig zijn met iemand. Van alle woorden die hij zegt, is niets teveel. Het drukt uit waar het om gaat. Het is de essentie van liefde voor mij.”

Wat is kracht voor je? 

“In je leven komen er allerlei problemen op je pad en die moet je overwinnen. Als je over je angsten en vooroordelen heen durft te stappen, dan groei je. Ik denk dat wij als mensen heel veel kunnen, maar dat we ellendige zelfbeperkende gedachten hebben waardoor we het niet doen. Als je het dan wel doet, dat vind ik kracht.”

Waarom ik Anneke een PowerVrouw vind

Ik vind Anneke het type mens: stille wateren hebben diepe gronden. Ze treedt (nog) niet zo heel erg op de voorgrond, dat komt nog, maar ze weet heel goed wat ze doet en waarom. Ze is een soort van moeder; niet betuttelend, maar met een luisterend oor en het juiste advies op het juiste moment. Ik vind haar krachtig door haar zachtheid.

Voor wie het lied van Frans Halsema niet kent:

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *