Lucinda

Power-Vrouw- Lucinda | Léontine van Geffen-Lamers

Lucinda ken ik, net als Gaby, via Twitter.

Lucinda zocht een jaar of 5 geleden een fotograaf in de buurt van Apeldoorn, ik twitterde terug dat ik een fotograaf was bij haar in de buurt. Toen Lucinda mij belde en ik hoorde wat ze precies wilde (profielfoto’s) heb ik bedankt voor de opdracht. “Not my cup of tea”. Via twitter bleef het contact. Vorig jaar deed een ik workshop aquisitie bij haar. Daar leerde ik dat een afwijzing aan de telefoon van een eventuele klant geen afwijzing van mij persoonlijk is, maar dat er, op dat moment, geen behoefte aan mijn dienst is. Een belangrijke les voor mij. Wat ik destijds niet aandurfde, is nu dan toch gebeurd. Lucinda voor mijn camera 🙂

Lucinda is inspirator in life & business.

Power-Vrouw- Lucinda | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

“Deze ruimte is in ‘tot 2021’, de oude ambachtsschool in Apeldoorn. Ik gebruik deze locatie voor bijna alles. Mijn talkshow, inspiratielezingen en om mijzelf te laten filmen. Deze plek past bij mij. Het ademt ruimte, vrijheid, geborgenheid en sfeer uit. Het is vooral niet af, net zoals het leven. Net zoals ‘mijn’ leven. Ik ben er nog niet en deze ruimte zorgt telkens weer voor een glimlach op mijn gezicht. Het is niet te groot, maar groot genoeg voor mij om heerlijk buiten mijn comfortzone te treden.”

Wat doet het met je? 

“Het is mijn alles-kan-ruimte. Hier heb ik het gevoel alsof ik op de planken sta en dat doe ik dan ook. Hier realiseer ik mijn dromen en het is heerlijk om een locatie daaraan te mogen koppelen. Het is mijn uitprobeerruimte, veel nieuwe initiatieven test ik hier voor een enthousiast publiek op feedback. De eigentijdse en enigszins industriële ruimte heeft een aangename en vrije uitstraling. Ook mijn bezoekers ervaren dat.

Eigenlijk leef ik mijn droom hier. Het is thuiskomen en een ‘boven-mijzelf-uitstijg-ruimte’. Ik heb hier laatst ook een hele nacht gedanst met mijn man Richard.”

Waarom koos je voor dit lied? 

“Het was best lastig, maar het is Bebel Gilberto geworden met So Nice. Een zwoel, sexy, speels, meisjesachtig en toch volwassen en sfeerbepalend lied. Het plaatst je meteen ergens anders. Het is voor mij het ‘IK KAN ALLES IN DE WERELD’ lied. No limits!”

Wat betekent het voor je?

“Als ik het hoor moet ik lachen, dan is alles oké. Geen moeilijke dingen. Het geeft ook de simpelheid van het leven weer. Vooral geen zware dingen dus. Ik heb ervoor gekozen om altijd om mijzelf te mogen lachen en nooit zaken als zwaar te ervaren. En dat lukt…”

Is er een zin of een couplet die je bijzonder aanspreekt?

“Nee, niet echt. Het zit hem vooral in de sfeer, melodie, timing en vrijheid. Het is niet iets maar juist ALLES. Zo ben ik ook.”

Wat is kracht voor je?

“Je kwetsbaarheid omhelzen en dat juist je kracht maken. Ik zal je een voorbeeld geven. Ik was heel snel en jong getrouwd. Van mijn man mocht ik geen contact hebben met mijn ouders, zussen en andere mensen. Na de geboorte van mijn dochter ging ik terug naar mijn ouders in Zuid Afrika en smeekte of ik thuis mocht blijven en in Kaapstad kon blijven wonen. Mijn man was vreselijk en toch heb ik veel van hem geleerd. Ik ben altijd een kei geweest om te leren van ellende. Mijn ouders stuurden mij terug met de zin ‘wie A zegt, zegt ook B’. Oh, wat was het een vreselijk huwelijk. Maar mijn ouders hadden gelijk en ik heb zoveel geleerd. Achteraf ben ik blij dat ze mij wegstuurden. Pas toen werd ik volwassen en dat baande de weg voor de Powervrouw die ik nu ben!

Ik ben me heel bewust van mijn mindset. Ik haal altijd inspiratie uit ellende. Ellende kies je niet, maar je kiest wel hoe jij ermee omgaat. Dat kan iedereen voor zichzelf inrichten. Het is zo easy om je mindset voor je te laten werken. Ik ben nergens bang voor, ken geen angst en dat is een zegen.”

Waarom is Lucinda een PowerVrouw

Als het woord powervrouw nog niet had bestaan, dan had Lucinda het uitgevonden! Ze is altijd hartelijk, met een gulle lach. Lucinda heeft een enorme liefde voor de wereld en de mensen om haar heen, wie of wat je ook bent. Zonder reserves en altijd open. Mooi om te zien. Ze heeft interesse in je verhaal en weet op het juiste moment de juiste vraag te stellen. Ze helpt je om verder te komen. Niet persé als doel, maar puur uit interesse en dan gebeurt het vanzelf.

Voor wie So Nice van Bebel Gilberto niet kent, hieronder  het lied.

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *