Linda

Power-Vrouw- Linda | Léontine van Geffen-Lamers

Van de vrouwen die ik tot nu toe fotografeerde ken ik Linda het kortst, en eigenlijk ook niet zo goed. We kennen elkaar via twitter.

Toen ik op de fotovakschool zat en een bruid zocht voor een fotoshoot, wilde zij graag meewerken en dat deed ze vol overgave. Sinds een tijdje zitten we samen op zangles, maar verder gaat ons contact vooral via sociale media. Hoewel ik nauwelijks iets persoonlijks van Linda weet, raakt ze mij. Iemand waarvan ik weet dat ik, ondanks dat we elkaar niet goed kennen, toch bij haar terecht kan. Zoiets. Iemand die er is, gewoon, omdat het goed voelt. Er zijn momenten tijdens de zangles dat we elkaar aankijken en spontaan in de lach schieten. Vraag me niet waarom, maar we hebben lol voor drie. Bij sommige mensen zijn er niet veel woorden nodig om je goed bij te voelen. Linda is zo iemand.

Linda van Haren is dansdocent

 

Power-Vrouw- Linda | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

“De foto is gemaakt in het theater. Hier ben ik thuis.”

Wat doet het met je? 

“Veel, elke keer weer. Hier komt alles samen. Het is een magische plek waar ik mijn creativiteit kan vinden, vertellen, beleven. En waar ik even kan ontsnappen aan de buitenwereld. Of ik er nou zit om een voorstelling te bekijken of dat ik zelf aan het werk ben, er gebeurt altijd wat met me. Met mijn dansleerlingen maak ik hier om de twee jaar een voorstelling. Het is mooi om te zien wat het met de kinderen doet als we hier samen aan een voorstelling werken. Ook zij voelen zich hier verbonden en geborgen. Het is een wereld in een wereld.”

A brand new day’ uit The Wiz. Waarom koos je voor dit lied? 

“Dit lied heeft mij altijd, vanaf de eerste noot, een bevrijdend gevoel gegeven. Het is een lied vol hoop en het heeft een melodie waar ik niet stil op kan blijven zitten. Bovendien komt het uit één van mijn favoriete musicals.”

Wat betekent het voor je?

“Het geeft mij de kracht om door te gaan en nieuwe kansen aan te pakken. En het maakt me vrolijk. Er zitten meerdere lagen in dit lied. Het is luchtig, met een boodschap om iedere dag weer alles uit het leven te halen. Het is een lied van hoop, dat zegt: ‘ik mag er zijn’.”

Wat is kracht voor jou?

“Kracht is voor mij heel diep ademhalen, letterlijk of figuurlijk. En dan een manier vinden om door te gaan, met de volgende steekwoorden: eerlijk (tegen jezelf), positief en met een brede blik.”

Wat ik bewonder in Linda

Linda heeft geen makkelijk leven gehad. Ik bewonder haar zoektocht. Het kunnen loslaten van haar verleden, daar soms mee worstelen, haar eigen kracht vinden en toch doorgaan. Tijdens de fotoshoot zie ik Linda steeds meer uit haar schulp kruipen; ze is er, ze mag er zijn. Ze geeft zichzelf die ruimte: hier ben ik! Zonder arrogant te zijn, met een prettige aanwezigheid. Ze staat! Ze durft haar kwetsbaarheid te laten zien, maar bovenal: ze is er, punt.

 

Met dank aan Theater Theotorne in Dieren die de theaterzaal voor ons opende en de lampen aan deed, zodat wij foto’s konden maken!

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *