Kay

Power-Vrouw- Kay | Léontine van Geffen-Lamers

De naam ‘Kay Poelen’  leerde ik kennen toen ik meeschreef op een forum voor moeders die borstvoeding gaven. Tips en trucs werden gedeeld. Kay was hierin een  ‘role model’ voor veel vrouwen van dit forum. Ze had drie kinderen en een vierde op komst, gaf borstvoeding op verzoek (best een ‘dingetje’ voor veel vrouwen) en bouwde ondertussen aan haar bedrijf in draagdoeken “bykay”. Ze schreef zelf niet mee, maar er werd op een positieve manier over haar gesproken.  Toen ik later een film over borstvoeding ging maken, heb ik haar voor het eerst ontmoet.

Kay Poelen is eigenaar/ directeur van ByKay.  De foto maakte ik bij Kay thuis, in de tuin.

Power-Vrouw- Kay | Léontine van Geffen-Lamers

“Dit is mijn thuis en dit is ook écht mijn thuis. Bij eerder huizen had ik nooit echt dat thuisgevoel. Toen we deze woning voor het eerst zagen, was het een enorme bende, een bouwval. Maar ik zag het en wist, hier wil ik wonen. Dit is mijn plek. Aan de overkant heb ik een buurman met koeien, aan de andere kant is groen. Vanaf het moment dat ik hier woon, voelde ik mij compleet thuis. Ook al is het nog niet klaar, ik heb hier altijd een vakantiegevoel. Dit is wie ik ben. Een thuis hebben is zó belangrijk, voor iedereen. Een plek waar je je veilig voelt, jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen.”

Waarom koos je voor ‘Girl on fire’ van Alicia Keys? 

“Voor mij gaat dit nummer over iemand die er echt voor gaat. Iemand die het misschien best weleens pittig in het leven heeft gehad, maar altijd het vuur in haar ogen blijft houden. Iemand die altijd weer terugkomt en met passie zal staan waarvoor ze staat en daar ook voor uitkomt. Ik denk wel dat ik zo iemand ben. Ik neem geen blad voor de mond, ik zeg wat ik denk. Ik denk dat ik mijn passie ook uitstraal. Daarom herken ik mijzelf in dit nummer.”

Wat betekent kracht voor jou?

“Kracht is voor mij het positieve zien in alles wat er gebeurt. Rouwen en pijn horen erbij, dat mag er ook zijn. Je moet het doormaken en daar de kracht van zien. Dat je voelt dat het blijft stromen, dat je door kunt. Hoe moeilijk je het ook hebt. Kracht heeft verschillende facetten. Veerkracht, innerlijke kracht en fysieke kracht. Ik leerde in mijn leven dat je alles aankunt, als je het maar wilt!”

Waarom vind ik Kay een PowerVrouw

Ik heb altijd grote bewondering gehad voor Kay. Niet zo zeer om wát ze doet, vooral om hoe ze dat doet.  Ze bouwde (letterlijk) tussen de luiers, met een kind aan de borst, een goedlopend bedrijf op. Kay heeft een duidelijke visie en mening en die draagt ze uit. Dat ze daarin weleens tegen de stroom van de grote massa inzwemt, houdt haar niet tegen. Ze doet wat zij belangrijk en waardevol in het leven vindt. Achterop haar draagdoekverpakking staat: ‘op haar eigen wijze’. Beter had ik het niet kunnen zeggen!

 

Voor wie het lied van Alicia Keys: Girl on Fire niet kent:

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *