Irmgard

Power-Vrouw- Irmgard | Léontine van Geffen-Lamers

Kende ik mijn vorige Power Vrouw Marjan al erg lang, deze vrouw ken ik al mijn hele leven. Mijn zus Irmgard. Zij is drie jaar ouder dan ik en volgens onze moeder stond ze kort na mijn geboorte al naast mijn wieg en pakte ze mijn hand. Dit is tekenend voor onze band. Jarenlang heeft ze mij, soms letterlijk, bij de hand genomen. We speelden veel samen, hadden qua muziek en kleding dezelfde smaak (wat voor mij nog wel eens minder gunstig uitpakte, als zij al weer wat nieuws kreeg, moest ik die van haar nog afdragen… ). Natuurlijk hadden we wel eens ruzie, maar in mijn herinnering is ze voor mij vooral, zeker als kind, een soort tweede moeder geweest.

Uiteindelijk gingen we samen naar dezelfde kunstacademie en omdat we in die tijd hetzelfde kapsel hadden werden we nog wel eens voor een tweeling aan gezien. Erg grappig vond ik dat.

Hoewel we dicht bij elkaar wonen, zien we elkaar niet zo heel veel. Ons werk en gezin vraagt veel aandacht. Maar dat geeft niet, als we elkaar zien is het goed. Soms spreken we af om ergens uitgebreid te gaan lunchen, altijd gezellig. Dan kan ik haar weer helpen met vragen over het ondernemerschap, wat ik langer doe dan zij.

Irmgard Lamers is schilderes

Power-Vrouw- Irmgard | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

“Deze locatie is mijn atelier. Hier schilder ik, ontvang klanten en de mensen die ik portretteer zitten hier model.”

Wat doet de ruimte met je?

“Het is een heerlijke ruimte. Ruim, licht, hoog en je kunt ver kijken. Hier voel ik de vrijheid om te maken wat ik wil.”

Waarom koos je voor dit lied?

“Ik koos voor ‘Beautiful Distraction’ van Ilse DeLange. Dit lied is een beschrijving van de relatie tussen mijn man en mij en hoe die begon. Ik kwam hem tegen op een voor mij cruciaal punt in mijn leven.”

Wat betekent hij voor je?

“Ik leerde hem kennen en wist dat hij mij leuk vond. Hij was er en oordeelde niet. Zo veroverde hij mijn hart. Mijn eerste liefdes zijn schilderen én deze man. Hij is er voor mij en geeft mij ruimte. Omdat we allebei kunstenaar zijn (hij is etser), snappen we elkaars behoeften als we aan het werk zijn.”

Wat is kracht voor jou?

“Eigenlijk heb ik een hekel aan het woord ‘kracht’. Het is zo’n populaire uitdrukking: ‘in je kracht staan’, ik heb daar niks mee. Het gaat bij mij meer om het woord ‘heelheid’. In het moment zijn. Dat wat je doet en je omgeving samenvallen, het in elkaar opgaan.”

Waarom is Irmgard een PowerVrouw?

Irmgard is erg sociaal. Ze heeft een groot hart, maar is ook heel duidelijk in wie ze wel of niet toelaat. Haar drive om te schilderen is zo groot, dat ze tegen de stroom in haar eigen gang ging en gaat. Niet leunen op een ander (bij)baantje of uitkering, ze doet het gewoon zelf. Volledig toegewijd aan haar vak als schilderes. Hoewel ze het ook weleens lastig vindt, gaat het uiteindelijk op haar manier en niet anders. Luisterend naar haar innerlijke stem en trouw aan zichzelf.

Voor wie Beautiful Distraction niet kent..

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *