Dilyana

Power-Vrouw- Dilyana | Léontine van Geffen-Lamers

Dilyana leerde ik kennen tijdens het powerontbijt van Lucinda Douglas op internationale vrouwendag 8 maart 2016. Dilyana vertelde kort aan de groep hoe ze Lucinda had leren kennen en wat ze in het dagelijks leven doet. Dit was leuk om te horen, maar er was nog niet direct een ‘klik. Ik sprak ook op die ochtend en dit sprak Dilyana aan. Zij zocht contact met mij via Linkedin en we raakten daar aan de praat. We besloten dat het verstandiger was om onder het genot van een kop thee of koffie verder te gaan. Tijdens deze ochtend hadden we een fascinerend gesprek over hoe we in het leven staan, waar we mee bezig zijn en waarom dit zo zinvol is. Niet alleen voor onszelf, maar ook de wereld om ons heen. Terug naar huis dacht ik, dit is een echte PowerVrouw.

Dilyana Simons is Business & Personal Development Accelerator. Haar website

Power-Vrouw- Dilyana | Léontine van Geffen-Lamers

Waarom koos je voor deze locatie?

“Deze ruimte is in mijn eigen huis. Het concept van thuis zijn houdt mij bezig. Misschien komt dat omdat ik oorspronkelijk uit Bulgarije kom. Tien jaar geleden kwam ik naar Nederland voor mijn grote liefde. Het land, de mensen en de cultuur zijn erbij gekomen, als een ‘packagedeal’ die ik heb omarmd. Ik vraag mij al die jaren af: wat is ‘thuis’? Onlangs heb ik ontdekt dat thuis geen locatie is voor mij, maar een gevoel, een emotie. Ik ben thuis als ik aan het coachen of schrijven ben. Of wanneer ik een intrigerend gesprek heb met iemand. Dit gevoel kan eigenlijk overal ontstaan. Deze plek is mijn inspiratieruimte. Ik ontvang hier mensen voor mijn coachingsessies en schrijf er mijn artikelen. Ik verken de wereld buiten en tegelijkertijd kijk ik naar binnen.”

Waarom koos je voor dit lied, wat doet het met je? 

“In 2012, een jaar met veel ups en downs, attendeerde een collega mij op dit lied. Hij schreef dat het voelde alsof het voor mij geschreven was. Ik heb de notitie nog steeds waarin hij letterlijk zei: “Je geeft kracht, perspectief en richting en stopt niet totdat je impact hebt bereikt. Als je mensen op hoog-management niveau stil kunt krijgen met je uitspraken en je ideeën, moet je echt je stem laten horen, ook buiten de zakelijke context. Maar om dat te kunnen doen, moet je eerst zelf inzien dat wat je doet bijzonder waardevol is. De rest heb je al.” Het nummer geeft mij lef als ik stilsta of mij afvraag wat ik toevoeg in mijn werk en persoonlijk leven. Ik heb heel sterk de behoefte om iets werkelijks en unieks toe te voegen aan de wereld. Dit nummer brengt mij in een soort rebelse flow. Het geeft me kracht, inspiratie en durf om door te gaan. Om mijn boodschap over te brengen.”

Wat is je boodschap? 
“Mijn boodschap is: ‘jij bepaalt’. Het is aan jou te beslissen en te bepalen hoe jij je leven leeft en wie je wilt zijn. Ondanks de omstandigheden heb je 99% van de tijd een keuze. Je mag stil zijn, maar je mag ook je verhaal vertellen.”

Wat is kracht voor jou? 
“Het vermogen om niemand te hoeven pleasen. Niet bezig zijn met ‘ben ik aantrekkelijk genoeg, interessant genoeg, aardig genoeg’. Dat je geen bevestiging of toestemming van buitenaf zoekt om te zijn wie en wat je wilt zijn. Op het moment dat ik dit deed, ging er een wereld voor mij open. Dit voelt nog elke dag heel krachtig en bevrijdend.”.

Wat bewonder ik aan Dilyana
Ik bewonder Dilyana om haar rebelse en positieve houding. Ze gaat makkelijk het gesprek aan met vreemden, schuwt geen moeilijke vragen en laat zichzelf zien. Ze durft de confrontatie aan te gaan. Niet omdat ze wil confronteren, maar omdat ze nieuwsgierig is naar haar medemens en vragen durft te stellen.

Voor wie Emeli Sandé, “Read All About It” niet kent: 

Het boek “PowerVrouwen in beeld” is nu te koop. Hierin is nog meer te lezen over deze PowerVrouw. Het boek is te koop via de webwinkel op deze site en via de officiële (online) boekwinkels.

Nieuwsbrief

 

Dit verhaal verscheen eerder op mijn site over momumentfotografie. Wil je de reacties die bij dit artikel horen graag lezen, klik dan op deze link en scrol naar onderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *